Mijn favorieten

Taxaties

Een taxatierapport is een waardevaststelling van een woonhuis of appartement. Bij het vaststellen van de waarde wordt naar verschillende aspecten gekeken, o.a. de ligging, de marktsituatie en de bouwtechnische staat van het object. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te laten voeren, bijvoorbeeld de financiering bij aankoop van een woning of voor oversluiting van uw hypotheek. De bank wil in deze gevallen een betrouwbare waarde van uw woning weten.

Het RAADHUIS is aangesloten bij het NWWI en Taxateursunie: vanaf 2010 gelden er nieuwe normen voor taxaties om de kwaliteit te optimaliseren en om hypotheekfraude tegen te gaan. Het NWWI en Taxateursunie zijn keurmerken voor taxaties en hebben als doel de betrouwbaarheid en deskundigheid te verhogen. Onze rapporten worden door alle geldverstrekkers geaccepteerd.

VastgoedCert: De register makelaar-taxateur van het RAADHUIS staat ingeschreven in het register van VastgoedCert. VastgoedCert is een in 2004 opgericht, branchebreed platform dat gecertificeerde makelaars en taxateurs in onroerende zaken registreert op basis van hun vakbekwaamheid.